Webinář o zpracování a využití placenty

Placenta je endokrinní orgán, což znamená, že je hormon produkující orgán. Placenta začíná produkovat hormony v 6-8 týdnu těhotenství aby pomohla těhotenství udržet. Tyto hormonální hladiny se během těhotenství neustále zvyšují a ve třetím trimestru je jejich hladina 3 krát vyšší než je normální hladina hormonů v systému nastávající matky. Od 4 do 5 dnů po porodu budou tyto hladiny hormonů klesat pod normální úroveň. To je obrovská fluktuace, která jde od trojnásobku normální úrovně pod normální úroveň a to je doba, kdy léčivá schopnost placenty vstupuje do hry.

Není divu, že enkapsulace je nejčastější formou zpracování placenty: je jednoduché kapsle spolknout, mají dlouhou životnost a mohou být po porodu rychle připraveny. Pro tyto kvality je enkapsulace ideálním řešením zpracování placenty.

"Co kdyby každá žena měla svou placentu v kapslích místo receptu na lahvičku léků? Myslím, že deprese by se snížily, míra kojení by se zvýšila a lakomé farmaceutické společnosti a výrobci umělé výživy by ztratili obrovské zisky, které vydělávají na naší nevědomosti."

Tiffany Rosenbrock

NAZEP vznikl proto, aby také ženy v České Republice měly možnost využít výhody placenty s poradenstvím profesionálně vyškoleného specialisty a využít tak její jedinečné vlastnosti.
Placenta obsahuje vaše vlastní přírodní hormony a je perfektně vyrobená, aby posloužila individuálním potřebám vašeho těla a potřebám dítěte.

Experti se shodují, že placenta uchovává hormony. Opětovné uvedení těchto hormonů do vašeho těla mu může pomoci se přirozeně a rychle zotavit. Výrobky z placenty mohou pomoci usnadnit poporodní zotavení a menoupauzní hormonální výkyvy.

Tradiční čínská medicína používá placentu v medicíně po tisíce let. Dobře známá TCM (Traditional Chinese Medicine) používá placentu při nedostatečné laktaci. Velmi zajímavá je studie z roku 1954, kdy vědci provedli studii na 210 ženách, které hlásily nedostatečnou laktaci. Dali těmto ženám sušenou placentu a zjistili, že 86% z nich mělo pozitivní nárůst produkce mléka v rámci několika dnů. Více nedávný výzkum zjistil, že placentofágie by mohla zlepšit toleranci bolesti tím, že zvyšuje opiátu podobné látky aktivovány během porodu.

Mezi kultury ve kterých je zvykem připravit placentu pro matku – nebo jsou známé pojídání části nebo celé placenty – patří čínské, vietnamské, maďarské a italské. V Itálii ženy pojídaly části placenty, aby si pomohly s laktací. Maďarské ženy do placenty kousnou, aby urychlily dokončení porodu. Tyto kultury věří, že placenta je bohatá na živiny, které výrazně napomáhají zotavení se po porodu, včetně zpomalení a zastavení krvácení a zvýšení produkce mateřského mléka.

Seznámíte se s placentou jako takovou, výhodách a způsobu zpracování a také s problematikou vydání placenty z porodnice.